loading...

Att ta sig runt på ön

Det är lätt att ta sig runt på ön och vart du än ska ligger det mesta av naturliga själ på ett bekvämt avstånd.

Med cykel
Att använda cykeln som transportmedel är helt rätt på Gotland. Eftersom vi så gott som saknar backar går det lätt och snabbt att ta sig fram, och på många platser finns det fina cykelvägar att använda. Det är miljövänligt, du kan njuta av naturen och får dessutom ordentligt med motion... Många uthyrningsställen finns i Visby och vill du hyra cykel här i Fårösund kan du kontakta Gotlands Cykeluthyrning tel 0498-214133.

Med kollektivtrafiken
Det finns en väl utbyggd kollektivtrafik med busslinjer runt om på hela ön. På ca två timmar tar du dig med bussen från Fårösund till Visby (via Lärbro, Slite och Tingstäde).

Med färjan till Fårö
Med Trafikverkets avgiftsfria färjelinje Fårösundsleden tar du dig lätt och smidigt över till Fårö. Var beredd på en del köer under sommarhalvåret eftersom det är ett mycket populärt utflyktsmål.

Med bil
För de lite längre turerna kan det vara bekvämt med egen bil. Åk den vackra kustvägen söderut och på drygt två timmar är du nere vid Hoburgen och kan uppleva södra Gotlands säregna natur. Hyrbilar finns på flygplatsen, vid Visby hamn och på flera olika bensinstationer.