loading...

Aktiva dagar för sportentusiasten

Idrott och friluftsliv har alltid haft stor betydelse för oss på Gotland. Oavsett om du gillar att fiska, kuta i skogen eller köra bil riktigt fort så finns det med all säkerhet något som passar dig.
Här följer några exempel:

Golf
Tillhör du den skara som älskar golf över allt annat? Då har du hittat rätt – på Gotland finns inte mindre än tio golfbanor av olika dignitet. Varför inte spela dig runt ön och kanske inleda på Slite Golfklubb, en 18-hålsbana som passar de flesta. Banan är ritad av Peter Nordvall och i anslutning till banan finns både restaurang och shop. Här hittar du mer information om samtliga golfbanor på ön.

Cykling
Det har alltid varit populärt att cykla på Gotland. Det är något visst med att susa fram i sin egen takt på de gotländska vägarna – ön är som gjord för cykling med sitt platta landskap och det mesta på lagom avstånd. Här finns många aktiva motionärer och det arrangeras flera populära tävlingar i olika svårighetsgrad. Har du ingen egen cykel går det bra att hyra hos Gotlands Cykeluthyrning.

Motorsport
Om du vill få en hisnande körupplevelse bör du besöka Gotland Ring. Inte långt från Nordkalks industriområde vid Kappelshamnsviken finns möjligheten att boka en drömbil och få köra några varv på en av sveriges mest krävande banor.

Ridning
Det sägs att Gotland är hästtätast i Sverige. Så om du gillar hästar bör du verkligen passa på att uppleva Gotland från hästryggen. Runt om på ön bedrivs alla möjliga former av hästsport såsom westernridning, dressyr, trav, hoppning, körning, fälttävlan, distansritt och tornerspel. Flera av stallen erbjuder dessutom ridturer i olika former.

Fiske
Att fiska på Gotland är en alltmer populär aktivitet. Här väntar havsöring, torsk, regnbåge, id, abborre och gädda...  Med en 80 mil lång kuststräcka som i princip är fri för fiske året runt är Gotland ett paradis för den sanne fiskentusiasten.